2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

21-ąjį amžių nemaža žmonių dalis laiko atradimų bei gero gyvenimo laikotarpiu. Vis dėlto, geriau pagalvojus, naujasis laikotarpis žmonijai atnešė tik daugiau streso bei kasdieninių rūpesčių, kurių nebūdavo iki tol. Nors daugelis įsivaizdavo, kad naujosios technologijos absoliučiai sunaikins senuosius savęs pažinimo mokslus, tokius kaip Joga, tačiau tiesa pasirodė absoliučiai kitokia. Sunkesni laikai tik privertė žmones susimąstyti apie save, kaip esybę.

Būtent dėl išvardintų priežasčių, joga pastaraisiais metais ypatingai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Jogos populiarėjimo zenitą pajautė Europa, nes būtent šiame žemyne Jogos vystymasis įgavo nemažą pagreitį. Europiečiai, seniau laikę jogą visiškai neįdomiu bei nenaudingu dalyku, pradėjo jogą laikyti privilegija, aukštos klasės ženklu.

Lietuvoje Joga taip pat pradėjo ganėtinai smarkiai plėtotis. Kaunas tai pajuto stipriausiai, nes būtent šiame mieste per pastaruosius metus įsikūrę pakankamai nemažai įvairių Jogos studijų, teikiančių kokybiškas paslaugas. Taip pat verta paminėti, kad keletas iš Kaune esančių studijų savo gretose turi netgi tikrus Jogos profesionalus iš užsienio, tad vien jau tai sako, kad Lietuvoje Joga tikrai sparčiai tobulėja. Telieka tikėtis, kad šis procesas nesustos, bei, kad Joga vis didins savo įtaką tiek visame pasaulyje, tiek Lietuvoje. Kodėl? Nes joga padeda susitelkti į save ir pamiršti rutiną, ko tikrai reikia kiekvienam žmogui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą